Human Chemistry Homeopathy

Naast de Klassieke Homeopathie en de HDT, kan er binnen de homeopathie ook gekeken worden naar de werking van de chemische processen in orgaan en orgaansystemen in het menselijk lichaam. Regelmatig zien we ook dat hierin een verstoring is ontstaan. Bij chronische vermoeidheid kan bijvoorbeeld de oorzaak liggen bij een tekort aan het bijnierschorshormoon Cortisol, of een tekort aan bepaalde vitaminen zoals Vitamine D, of een te hoog cholesterolgehalte. Met het geven van bijvoorbeeld het homeopathische middel Cortisol of Vitamine D, kunnen we deze chemische lichaamsprocessen ondersteunen. Hierbij is het wederom belangrijk om goed naar voeding te kijken en eventueel voedingssupplementen te gebruiken.

Werkwijze bij HCH
Klassieke Homeopathie gecombineerd met HCH helpt het lichaam om lichaamseigen stoffen weer in balans te brengen.

Ook bij deze methode werken we met een tijdlijn om een goed beeld te krijgen van het ontstaan van de klachten. Als hieruit blijkt dat lichaamsprocessen uit balans zijn, kan dit herstelt worden door deze stoffen Homeopathisch toe te dienen.

Met het combineren van Klassieke Homeopathie en HDT en het ondersteunen van de Human Chemistry, ontstaat er een mooie totaal behandeling in de Klassieke Homeopathie met meer effect, omdat deze methode beter aansluit bij het zelf genezend vermogen van de mens en bij de Holistische Mensvisie, waarin het totaal beeld is beschreven.